Πιο γλυκά

Γιωτούλα,

Σου γράφω από εδώ γιατί καμιά φορά το διπλανό δωμάτιο μοιάζει πολύ μακρινό. Οι μέρες όπως ξέρεις περνάνε δύσκολα από τότε που χάσαμε το σημείο αναφοράς μας, τη μαμά. Δεν θα σου μιλήσω τώρα για αυτό, δεν υπάρχει λόγος να κλαίμε πάλι για όσα μας λείπουν. Θα σου μιλήσω για όσα μας κάνουν να χαμογελάμε. Να, όπως σήμερα που είπαμε να πάμε για φαγητό σε μια αυλή και ο ήλιος έπεφτε πάνω μας και μας ζέσταινε και εμείς γελάγαμε με όσα απίθανα συμβαίνουν γύρω μας. Για την κοπέλα που φεύγοντας έφαγε τα μούτρα της πάνω στην σιδερένια πόρτα – κι εμείς πάντα ξεκαρδιζόμαστε όταν κάποιος σαβουριάζεται, έτσι χωρίς λόγο.

Έχω μάθει πολλά από εσένα να ξέρεις και το πιο βασικό είναι το να μην χάνω το χιούμορ μου όταν όλα γύρω καταρρέουν. Κι ας καταρρέουν και τα μέσα μου. Για αυτό ξεκίνησα και αυτό το παλιόπραγμα, το blog, και άρχισα να γράφω για τα καλοκαίρια στο χωριό. Για να αναγκάσω το μυαλό μου να σκεφτεί και να επαναφέρει ωραίες εικόνες, απλές, φωτεινές, μετά τον ορυμαγδό των νοσοκομείων και τη μαυρίλα της απώλειας. Και τα κατάφερα θέλω να σου πω. Τώρα πια σκέφτομαι λιγότερο όσα έγιναν, ίσως μόνο δύο με τρεις φορές την ημέρα και μόνο αποσπασματικά. Τον υπόλοιπο καιρό αφήνομαι στις εικόνες του χωριού, στα καλοκαίρια που μας διαμόρφωσαν και ψάχνω να ξαναβρώ τον Γιωργάκη από την Κρήτη, μπας και ζήσει λίγο καλύτερα ο Γιώργος στην Αθήνα. Όχι καλύτερα. Πιο γλυκά.

6 thoughts on “Πιο γλυκά

    1. Γιώργος Post author

      Αγαπούλα ευτυχώς δεν χρειαζόμαστε ούτε κείμενα ούτε φωτογραφίες για να καταλάβουμε πόσο σημαντικοί είμαστε ο ένας για τον άλλο. Το ξέρουν καλύτερα τα βλέμματα μας που ακόμα και μετά από τόσα χρόνια όταν συναντιούνται παραμένουν παιδικά.

      Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s