Το #syntagma μέσα σου

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αμφισβητήσει κανείς όλα όσα γίνονται στο Σύνταγμα τις τελευταίες μέρες. Υπάρχει όμως και ένας απλός λόγος για να αποφασίσει να σηκωθεί από τον καναπέ του και να κατέβει κάτω: είναι η πρώτη φορά που άνθρωποι σαν εμένα και εσένα, έξω από κομματικές «ομπρέλες» και συνδικαλιστικά συμφέροντα μαζεύονται έξω από την Βουλή (και ο τόπος έχει τον συμβολισμό του), όχι για να διαμαρτυρηθούν απλά, ούτε για να τα «σπάσουν», αλλά για να συζητήσουν πιθανές εναλλακτικές λύσεις εξόδου από όλο αυτό το «πακέτο» που θέλουν να μας επιβάλλουν. Το αν μέχρι τώρα οι λύσεις που έχουν ακουστεί είναι υλοποιήσιμες είναι συζητήσιμο – κάποιες από αυτές πιστεύω ότι είναι, κάποιες άλλες όχι. Σε καμία περίπτωση όμως ο κόσμος που κατεβαίνει καθημερινά κάτω δεν είναι απολιτίκ, όπως θα βόλευε κάποιους – είναι απλά (σε μεγάλο βαθμό) ακομμάτιστος. Και στην τελική, το αν θα κατέβεις στο Σύνταγμα ή όχι δεν έχει οπωσδήποτε λογική εξήγηση, κάποιοι απλά νιώθουν ότι θέλουν και πρέπει να είναι εκεί.

Άλλη ανάλυση δεν έχει νόημα να κάνω – δεν είμαι ειδικός και το blog αυτό μόνο πολιτικό που δεν είναι. Αν θες να αποκτήσεις άποψη για όσα γίνονται μπορείς να μπεις εδώ ή να ακολουθήσεις στο twitter τα hashtags #25mgr, #greekrevolution και #syntagma. Επίσης υπάρχουν (μάλλον άπειρα) blogs που αναλύουν/σχολιάζουν/κριτικάρουν τα όσα συμβαίνουν και το ίδιο κάνουν και σχεδόν οι μισοί χρήστες του ελληνικού twitter (οι άλλοι μισοί περνούν κατάθλιψη που έφυγε η Μελέτη από το Dancing with the stars). Μια πρώτη γεύση για όσα λέγονται στο twitter έχω μαζέψει εδώ, σκόρπια, χωρίς καμία σειρά σπουδαιότητας.

http://twitter.com/#!/underoground/status/74460637123723264

ΥΓ: Επίσης ήθελα να σου πω ότι τελευταία έχω κολλήσει με αυτό:

Advertisements

7 thoughts on “Το #syntagma μέσα σου

  1. Εκφράζεις, θεωρώ, τον καθένα από μας που αναζητάει λίγη δημοκρατία σε αυτή τη χώρα. Και εμείς -και επειδή το θέλουμε και επειδή πρέπει- θα βρεθούμε πάλι στο Σύνταγμα…

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s