Ένωσε τις τελείες

Ψάχνω ένα σημείο να σταθώ. Κάτι σαν γραμμή (επαν)εκκίνησης. Μην φανταστείς κανένα σημείο-υπερπαραγωγή, τύπου ταράτσα στον Λυκαβηττό με θέα όλη την Αθήνα ή λαξεμένος βράχος-πολυθρόνα στο Σούνιο για να χάνεται το βλέμμα σου στην θάλασσα. Μου αρκεί κάτι απλό, μια πλάκα πεζοδρομίου για παράδειγμα ή μια σκιά ενός δέντρου. Όταν μένεις μόνος σου αρχίζουν και σου λείπουν κάτι μικρές λεπτομέρειες της καθημερινότητας, ας πούμε γυρίζοντας σπίτι να είναι κάποιος εκεί για να σου ανοίξει την πόρτα αντί να ψάχνεις πάλι τα κλειδιά σου μέσα στις θήκες της τσάντας ή ξαπλώνοντας το βράδυ να σε νανουρίσει άλλο ένα από εκείνα τα ανούσια debate που βλέπουν οι γονείς σου στο σαλόνι. Μικρές ασήμαντες τελείες που περιμένουν εσένα να τις ενώσεις, όπως εκείνα τα παιχνίδια στα σταυρόλεξα.

Καμιά φορά το μόνο που θέλουμε είναι κάτι άλλο από αυτό που έχουμε ήδη, χωρίς να ξέρουμε και απαραίτητα που θέλουμε να πάμε. Αρκεί η αλλαγή, το νέο ξεκίνημα για να νιώσουμε και πάλι ζωντανοί, αρκεί η καινούρια πανοπλία απέναντι στον φανταστικό εχθρό για να κοιταχτούμε στον καθρέφτη και να ξαναγίνουμε πολεμιστές. Και μην μου πεις ότι το ζητούμενο δεν είναι ο πόλεμος. Κοίτα γύρω σου και θα καταλάβεις αν αυτό που ζούμε είναι «εν καιρώ ειρήνης». Απλά αυτό που μας δυσκολεύει είναι ότι δεν ξέρουμε ποιος είναι ο εχθρός. Και κυρίως από που ακριβώς έρχεται, από έξω ή από τα μέσα μας;

Όλα γύρω μοιάζουν να βουλιάζουν στις ίδιες τις βάσεις τους. Ένα σημείο να έβρισκα και θα ήμουν ευτυχής. Τουλάχιστον θα ήξερα από που να ξεκινήσω να ενώνω τις τελείες.

9 σκέψεις σχετικά με το “Ένωσε τις τελείες

  1. Επειδή συνηθίζω να σκέφτομαι αισιόδοξα, προτείνω να πιαστείς από μια όμορφη λεπτομέρεια της ζωής σου και να αρχίσεις να ενώνεις τα σημεία. κράτα όμως μόνο αυτά που σε κάνουν να νιώθεις καλά. σχεδόν όλα γύρω μας μας αποθαρρύνουν, αυτό είναι αλήθεια. όσο μπορούμε όμως ας κρατήσουμε την ισορροπία μας και ας χαρούμε ό,τι όμορφο υπάρχει ακόμα στη ζωή μας.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s