Πείνα

Joseph Wright of Derby, An Experiment on a Bird in an Air Pump
Joseph Wright of Derby, An Experiment on a Bird in an Air Pump

Χάνω το νόημα. Στέκομαι αμήχανα μπροστά σε ζωές που δυσκολεύονται στην προσαρμογή, ταλαντεύονται επικίνδυνα μπροστά στις νέες επιβαλλόμενες ισορροπίες, καταρρέουν. Ένας φίλος θα πουλήσει το σπίτι του για να ξεπληρώσει τα χρέη του και θα επιστρέψει στους γονείς του. Ή σε κάποιο υπόγειο. Είναι 47. Κάποιος άλλος προσπαθεί να συμβιβάσει την χαρά που βρήκε δουλειά μετά από δύο ολόκληρα χρόνια ανεργίας με το νέο θαυμαστό καθημερινό ωράριο των τουλάχιστον 10 ωρών ημερησίως και τις απανωτές προσβολές του νέου αφεντικού. Δουλειά, σπίτι, φαγητό, μπάνιο, ύπνος. Και πάλι από την αρχή.  Ναι, ξέρω κάποιοι τα ζούσαν και παλιότερα. Και ναι ξέρω, υπάρχουν και χειρότερα. Μόνο που τώρα έχει χαθεί η ελπίδα ότι η ζωή μας θα βελτιωθεί. Και κάποιοι δεν αντέχουν και αποφασίζουν να φύγουν. Και κάποιοι άλλοι αποφασίζουν να φύγουν συμβολικά. 

Ζωές που βουλιάζουν, σπίτια που χάνονται, σχέσεις που διαλύονται. Αν σε αυτά ευελπιστούσαν όσοι ευαγγελίζονταν υπέρ των  αλλαγών που θα έπρεπε να γίνουν, ας τα δουν τώρα μπροστά τους, σαν σφαίρα που καταλήγει στο κεφάλι. Και ας μην τους ενοχλούν οι συμβολισμοί. Άλλωστε κανείς ποτέ δεν χόρτασε από αυτούς. Και τώρα κυριαρχεί η πείνα. Η πραγματική.

Συντάκτης: Χαμένο Επεισόδιο

I told my friends not to worry

17 thoughts on “Πείνα”

 1. Μην χάνεις το θάρρος σου . Μην λες «… τώρα έχει χαθεί η ελπίδα ότι η ζωή μας θα βελτιωθεί» .
  Να ελπίζεις , να αγωνίζεσαι .
  Μην παραδίνεσαι στον φόβο . Είσαι νέος (έτσι νομίζω) …

  Μου αρέσει!

 2. Θα τα καταφέρουμε και θα βγούμε με το έναν ή τον άλλον τρόπο από το αδιέξοδο… χρειάζεται αισιοδοξία και αγώνας, αγώνας σε μικρά καθημερινά και σε μεγάλα… καλή σου μέρα

  Μου αρέσει!

 3. Αυτό που ΘΑ ζήσουμε δεν το ξέρουμε. Όπως δεν ξέραμε ούτε αυτά που ζούμε. Όλα μπορεί να τα υποψιαζόμαστε, μα με σιγουριά δεν μπορούμε να ξέρουμε…Οπότε, πώς να σταματήσεις να ελπίζεις και να αγωνίζεσαι με τον όποιο τρόπο του ο καθένας για το αύριο…? Ο τρόμος είναι η μόνη παγίδα- και αυτό το ξέρουμε σίγουρα- που σε βουλιάζει σε πηγάδι. Και απο πεισμα και μόνο πρέπει να τον αποβάλλουμε απο τον οργανισμό μας. Όσοι…

  Μου αρέσει!

 4. Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι τόσο σκληρή όπως την περιγράφεις. Αλλά χρειάζεται υπομονή και αισιοδοξία, κάποια στιγμή θα βελτιωθεί κάτι…θα αλλάξει κάτι…προς το καλύτερο.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s