Πείνα

Joseph Wright of Derby, An Experiment on a Bird in an Air Pump

Joseph Wright of Derby, An Experiment on a Bird in an Air Pump

Χάνω το νόημα. Στέκομαι αμήχανα μπροστά σε ζωές που δυσκολεύονται στην προσαρμογή, ταλαντεύονται επικίνδυνα μπροστά στις νέες επιβαλλόμενες ισορροπίες, καταρρέουν. Ένας φίλος θα πουλήσει το σπίτι του για να ξεπληρώσει τα χρέη του και θα επιστρέψει στους γονείς του. Ή σε κάποιο υπόγειο. Είναι 47. Κάποιος άλλος προσπαθεί να συμβιβάσει την χαρά που βρήκε δουλειά μετά από δύο ολόκληρα χρόνια ανεργίας με το νέο θαυμαστό καθημερινό ωράριο των τουλάχιστον 10 ωρών ημερησίως και τις απανωτές προσβολές του νέου αφεντικού. Δουλειά, σπίτι, φαγητό, μπάνιο, ύπνος. Και πάλι από την αρχή.  Ναι, ξέρω κάποιοι τα ζούσαν και παλιότερα. Και ναι ξέρω, υπάρχουν και χειρότερα. Μόνο που τώρα έχει χαθεί η ελπίδα ότι η ζωή μας θα βελτιωθεί. Και κάποιοι δεν αντέχουν και αποφασίζουν να φύγουν. Και κάποιοι άλλοι αποφασίζουν να φύγουν συμβολικά. 

Ζωές που βουλιάζουν, σπίτια που χάνονται, σχέσεις που διαλύονται. Αν σε αυτά ευελπιστούσαν όσοι ευαγγελίζονταν υπέρ των  αλλαγών που θα έπρεπε να γίνουν, ας τα δουν τώρα μπροστά τους, σαν σφαίρα που καταλήγει στο κεφάλι. Και ας μην τους ενοχλούν οι συμβολισμοί. Άλλωστε κανείς ποτέ δεν χόρτασε από αυτούς. Και τώρα κυριαρχεί η πείνα. Η πραγματική.

17 thoughts on “Πείνα

 1. silia

  Μην χάνεις το θάρρος σου . Μην λες «… τώρα έχει χαθεί η ελπίδα ότι η ζωή μας θα βελτιωθεί» .
  Να ελπίζεις , να αγωνίζεσαι .
  Μην παραδίνεσαι στον φόβο . Είσαι νέος (έτσι νομίζω) …

  Μου αρέσει!

 2. tremens

  Θα τα καταφέρουμε και θα βγούμε με το έναν ή τον άλλον τρόπο από το αδιέξοδο… χρειάζεται αισιοδοξία και αγώνας, αγώνας σε μικρά καθημερινά και σε μεγάλα… καλή σου μέρα

  Μου αρέσει!

 3. kovovoltes

  Αυτό που ΘΑ ζήσουμε δεν το ξέρουμε. Όπως δεν ξέραμε ούτε αυτά που ζούμε. Όλα μπορεί να τα υποψιαζόμαστε, μα με σιγουριά δεν μπορούμε να ξέρουμε…Οπότε, πώς να σταματήσεις να ελπίζεις και να αγωνίζεσαι με τον όποιο τρόπο του ο καθένας για το αύριο…? Ο τρόμος είναι η μόνη παγίδα- και αυτό το ξέρουμε σίγουρα- που σε βουλιάζει σε πηγάδι. Και απο πεισμα και μόνο πρέπει να τον αποβάλλουμε απο τον οργανισμό μας. Όσοι…

  Μου αρέσει!

 4. αγάπη

  Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι τόσο σκληρή όπως την περιγράφεις. Αλλά χρειάζεται υπομονή και αισιοδοξία, κάποια στιγμή θα βελτιωθεί κάτι…θα αλλάξει κάτι…προς το καλύτερο.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s