Ρίμες

Μιλάμε για τις εποχές γιατί κουραστήκαμε να μετράμε αντοχές. Τον τελευταίο καιρό του άρεσε να φτιάχνει ρίμες βάζοντας στην σειρά κλισέ ουσιαστικά και χιλιοειπωμένα ρήματα. Κάπου είχε ακούσει ότι η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου είχε ένα μεγάλο τετράδιο με έτοιμες ρίμες, εργαλείο χρήσιμο όταν πρέπει να ξεπληρώσεις στην πόκα έχοντας ως μόνο περιουσιακό στοιχείο τους στίχους σου. Δεν ήξερε αν ήταν μύθος ή αλήθεια, έβρισκε όμως την ιδέα ενός τέτοιου τετραδίου ελκυστική για τον καθένα – αν και ήξερε ότι μόνο η Παπαγιαννοπούλου θα μπορούσε να διακρίνει τις δυο πόρτες που έχει η ζωή ανάμεσα στο μπήκα και στο βγήκα.

Θα ήταν ωραία να γράφω στιχάκια και να μου τα μελοποιούν, σκέφτηκε. Ή να μου δίνουν μουσικές και να τους δείχνω τον δρόμο μέσα από ρίμες. Τον κυρίευαν συχνά τέτοια όνειρα. Τα ξεφορτωνόταν μόνο μια φορά τον μήνα, να μην τον βαραίνουν όσο περίμενε στην ουρά του ΟΑΕΔ. Δεν χρειάζεται κι άλλα βάρη η ουρά του ΟΑΕΔ, είναι από μόνη της ασήκωτη.

Ανοίγοντας για λίγο το ραδιόφωνο γέλασε με την επιτηδευμένα βαθιά φωνή της εκφωνήτριας που διαφήμιζε άλλο ένα κρύο τσάι – σύμμαχο στο αδυνάτισμα και πάτησε βαριεστημένα το off. Πάλι το ίντερνετ θα έδινε την λύση. Άλλαξε συνήθειες χωρίς να ξέρει αν προηγήθηκε η γέννηση των καινούριων ή ο θάνατος των παλιών. Ευτυχώς δεν άλλαξαν οι στίχοι των τραγουδιών, η ίδια συννεφιασμένη Κυριακή είναι κι ας μην ακούγεται πια από το ραδιόφωνο, αλλά από ένα βίντεο του youtube.

Κάθεται στον καναπέ και κλείνει τα μάτια. Μπροστά του χορεύουν δεκαπεντασύλλαβα στιχάκια σε 9/8, τα πιάτα πέφτουν στο πάτωμα, στον τοίχο μια σκιά φέρνει στροφή. Και γονατίζει.

5 thoughts on “Ρίμες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s