Σήμα

Miro, L' oiseau au regard calme
Miro, L’oiseau au regard calme les ailes en flammes

Ο Θίοντορ χώρισε μετά από 8 χρόνια γάμου. Η Σαμάνθα μοιάζει συνομήλική του αν και γεννήθηκε πριν από λίγες μέρες. Ο Θίοντορ είναι απογοητευμένος. Η Σαμάνθα είναι λειτουργικό. Εκείνος χρειάζεται κάποιον να του βάλει τη ζωή σε τάξη. Εκείνη χρειάζεται κάποιον να της μάθει την ζωή. Και ερωτεύονται.

Δεν μιλήσαμε πολύ σήμερα. Το μπαλκόνι που βγαίνουμε για τσιγάρο στην δουλειά είναι κρύο, κυρίως μετά τις δώδεκα που ο ήλιος πέφτει πίσω από το κτίριο. Τραβάω τις τζούρες γρήγορα και σου μιλάω βιαστικά. Δεν θέλω να μιλήσω έτσι κι αλλιώς, θέλω μόνο να σε ακούσω. 

Η Σαμάνθα δεν ξέρει τι είναι ο έρωτας, δεν ξέρει αν ήταν προγραμματισμένη να τον ζήσει ή αν προέκυψε στην πορεία. Ο Θίοντορ ξέρει και αρχικά δηλώνει «μη διαθέσιμος», ακόμα δεν έχει υπογράψει τα χαρτιά του διαζυγίου, ακόμα δεν είναι σίγουρος αν δικαιούται να παίξει ενώ ακόμα θρηνεί τον χωρισμό.

Το λεωφορείο καταπίνει γρήγορα την Βασιλίσσης Σοφίας, ύστερα την Πανεπιστημίου, στρίβει κοφτά στην Γ’ Σεπτεμβρίου και φρενάρει απότομα σε κάθε φανάρι μέχρι να βγει στη Λιοσίων, είχα αρχίσει να σημειώνω κάτι στο μπλοκάκι αλλά τώρα ανακατεύομαι, φοβάμαι ότι έχουν περάσει δεκατρία χρόνια και ακόμα δεν έχω συνηθίσει τα λεωφορεία, φοβάμαι ότι το κέντρο θα με ξεράσει μια μέρα πίσω στο Θριάσιο, θα δω και πάλι από ψηλά τις σβησμένες υψικαμίνους των βιοτεχνιών με τα τούβλα, δεξιά θα βγάζει καπνούς η χωματερή και πέρα στην θάλασσα θα με πνίξουν τα διυλιστήρια. Ήθελα να γυρίσω σπίτι και να είσαι εκεί.

Βγαίνουμε από τον κινηματογράφο προβληματισμένοι, δεν ξέρουμε αν είδαμε μια ιστορία αγάπης, ένα μελλοντολογικό θρίλερ ή ένα σχόλιο πάνω στη μοναξιά. Μπορεί και να είναι όλα αυτά μαζί. Μας τρομάζει η μοναξιά, οι άνθρωποι που μιλούν μόνοι τους στον δρόμο, ακόμα κι αν δεν είναι μόνοι, αφού μιλούν σε κάποιον,έστω κι αν εκείνος δεν βρίσκεται εκείνη τη στιγμή δίπλα τους, έστω κι αν εκείνη είναι ένα εξελιγμένο λειτουργικό που μπορεί να αναπτύσσει αισθήματα, έστω κι αν υπάρχει κάποιο bug που την κάνει να αναπτύσσει τα ίδια αισθήματα για 641 άτομα ταυτόχρονα – άλλωστε η διαμάχη για ανθρώπινη αποκλειστικότητα καλά κρατεί ακόμα.

Κάθε φορά από την αρχή, αλλά όχι σαν την προηγούμενη, ούτε σαν την πρώτη, όχι πάλι χωρισμοί σε ένα τυχαίο πεζοδρόμιο, όχι πάλι φίλοι που σε μαζεύουν στις 3 το πρωί, όχι άλλες κούτες, μετακομίσεις, φορτηγά, το δικό σου, το δικό μου, τα μισά σερβίτσια, το στρώμα που δεν φτιάχτηκε για να κόβεται, τους τοίχους που δεν φτιάχτηκαν για να μετακινούνται. Τώρα θα είναι αλλιώς, τώρα μόνο βόλτες με το αυτοκίνητο στο βουνό, τώρα μεθύσια με ρακή και το πρωί να στρώνουμε στομάχι με ένα κομμάτι σπιτικό μπουρέκι, τώρα θα μου φτιάχνεις περίεργα ροφήματα με βότανα που δεν ήξερα ότι υπάρχουν, τώρα θα σου φτιάχνω χειροποίητα ημερολόγια για να έχεις πάντα χώρο να γράφεις, τώρα θα γελάς μόνο, τώρα θα γελάω.

Χάνω το λεωφορείο και δείχνω στην Χ. το google now, σε 10 λεπτά θα περάσει το επόμενο, της λέω, κοιταζόμαστε, τα λειτουργικά είναι εδώ και διευκολύνουν την καθημερινότητα, μια μέρα μπορεί και να την προγραμματίζουν αντί για εμάς, μια μέρα μπορεί και να αντικαταστήσουν κάποιους από εμάς, μια μέρα μπορεί και να τα ερωτευθούμε. Έτσι κι αλλιώς κι εμείς μέσα σε ένα λειτουργικό γνωριστήκαμε, εκεί ανταλλάξαμε τις πρώτες μας λέξεις, εκεί δώσαμε τα πρώτα μας ραντεβού, μπορεί σε λίγο να κλείνουμε ραντεβού με το ίδιο το λειτουργικό.

Με ακούς; Δεν έχει καλό σήμα εκεί που είσαι, βγες έξω, μπες μέσα, κάνε κάτι, αν χάσουμε το σήμα μπορεί να χαθούμε κι εμείς. 

Post γραμμένο για το «ερωτικό» αφιέρωμα του enfo.gr.

4 σκέψεις σχετικά με το “Σήμα

  1. Αντί για την άμμο στα γρανάζια του συστήματος μπορείς να είσαι και το ελατήριο που ακούγεται στην αρχή αυτού του τραγουδιού-περίπου το ίδιο πράγμα είναι:

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s