Μ|ετέωρος

The Calm Sea, Gustave Courbet, 1969

Περπατώντας με τα δάκρυα της γέννησης του ακόμα στο πρόσωπο – πρέπει πια να είναι κοντά στα 40 – προσπάθησε να διασχίσει κάθετα την Βασιλίσσης Σοφίας, στο ύψος του Μεγάρου Μουσικής. Τις τελευταίες μέρες δεν περνούσε από τις διαβάσεις, προτιμούσε να σταματάει εκείνος τα αυτοκίνητα, εμφανιζόμενος ξαφνικά μπροστά τους την τελευταία στιγμή, προκαλώντας χάος και ατελείωτες βρισιές (τις πιο πρωτότυπες εκ των οποίων σημείωνε για να τις χρησιμοποιήσει με τη σειρά του αργότερα στις στιγμές του ασυγκράτητου θυμού του). Σήμερα αποφάσισε να δοκιμάσει τα φρένα ενός ασημί Toyota Yaris, μοντέλο του 2005, που το οδηγούσε ένας αδύνατος κύριος, γύρω στα 65, με αραιά άσπρα μαλλιά στο κεφάλι.

Τρία βήματα ήταν αρκετά για να ακούσει τον συνηθισμένο ήχο των φρένων που προσπαθούν απεγνωσμένα να σταματήσουν την κίνηση των τροχών. Μέχρι να γυρίσει το κεφάλι του προς το αυτοκίνητο, η μυρωδιά από τα λάστιχα, που άφηναν ένα κομμάτι τους στην άσφαλτο, είχε γεμίσει τον αέρα.

Σήμερα όμως τα πράγματα δεν πήγαν ως συνήθως, σήμερα ο οδηγός ήταν αφηρημένος γιατί διάβαζε το sms της κόρης του, που του έλεγε ότι τα αποτελέσματα των μικροβιολογικών δεν ήταν καλά και θέλει το βράδυ να τον δει, σήμερα δεν έκλαιγε μόνο ο διαβάτης, έκλαιγε και ο οδηγός, σήμερα δεν υπήρχε στεγνό έδαφος να σταματήσει τη σύγκρουση, αλλά γλύστρισε το ένα κλάμα μέσα στο άλλο, όπως γλυστράνε τα ποτάμια στη θάλασσα.

Μία ημέρα μετά, στο νοσοκομείο, όταν τον ρώτησαν γιατί πετάχτηκε στον δρόμο, είπε «Είχα γενέθλια χθες και την ώρα που μου έφεραν να σβήσω το κερί, αντί για ευχή έβαλα τα κλάμματα. Έκλαψα τόσο, που θυμήθηκα το κλάμα της γέννησης μου, τον αποχωρισμό από τη μάνα μου, τον ζεστό αέρα του νησιού στα μέσα Ιουλίου, πόσο θολά ήταν όλα και πόσο μετέωρος ένιωθα μέχρις ότου οι γιατροί να με παραδώσουν στα χέρια των γονιών μου. Και έτσι μετέωρος όπως νιώθω τώρα που δεν ζουν, έτσι θολός και οδυνηρός που είναι και πάλι ο αποχωρισμός, έκλαψα χθες τόσο που ξαναγεννήθηκα. Οπότε δεν καταλαβαίνω την ερώτηση. Έχετε δει πολλά νεογέννητα να προσέχουν στο δρόμο;»

Advertisement

5 Replies to “Μ|ετέωρος”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: